Nieuws

Voorbeschouwing internationaal toernooi BC Tielt 2016

Het weekend van 1 en 2 oktober belooft terug een groots badmintonfeest te worden in Tielt. Maar liefst 385 badmintonspelers uit alle hoeken van Vlaanderen zullen aanwezig zijn op het 10e internationale badmintontornooi in sporthal De Ponte. Op 24 terreinen zal er het ganse weekend gestreden worden om de enkel-, dubbel- en gemengd dubbel titels in de categorieën B1, B2, C1, C2 en D.

Het tornooi mag ook enkele buitenlandse spelers verwelkomen. 11 Britten, 20 Fransen, 1 Duitser en 1 Pakistaan zullen de Belgen het vuur aan de schenen leggen.

In de hoogste categorie B1 is het vooral uitkijken wat thuisspeler en eerste reekshoofd Sam Vandenberghe doet. Hij krijgt echter stevige concurrentie van onder meer Pieter Surmont, topsporter Senne Houthoofd en Steven Dhaene.

Bij de dames wordt het een jeugdig onderonsje. DZ99-speelster Marie Vanderbeken gaat er in duel met onder meer Louise Tack en Abigail Somers, spektakel verzekerd!

Opmerkelijke gast op de Tieltse velden is ongetwijfeld oud-voorzitter en bezieler van het Tieltse tornooi, Frank Boddin. Na 9 succesvolle edities neemt Frank deel aan het herendubbel C2 aan de zijde van Rudy Careelmont.

Organisatoren Lisa Prina, Brecht Deprez, de volledige werkgroep organisatie en de vele vrijwilligers van BC Tielt wensen iedereen alvast een succesvol en sportief tornooi toe!

« Terug

» Nieuws archief